Curiosul caz al lui Fernando Alonso

Iubesc conferințele de presă. Sunt momente în care sportivii sau stafful (în cazul de față, piloții) sunt față în față cu un pluton de jurnaliști gata să execute orice mișcare greșită cu întrebări bine plasate. Diferența dintre o conferință de presă și un interviu ad-hoc este că pilotul nu poate să se ridice și să plece dacă îl pui în dificultate… Mă rog, poate, dar nu fără consecințe financiare și de altă natură.

De aceea, conferința de presă a piloților de azi a fost așteptată cu sufletul la gură de multă lume, inclusiv de mine. Ea s-a desfășurat doar câteva ore după anunțul oficial cum că Alonso și Valtteri Bottas vor concura la Sepang după accidentări suferite recent.

Read More

Debut cu evenimente în Formula 1

Un update cu cele întâmplate azi la Melbourne. O zi/noapte încărcată.

  • Sauber a ales să nu participe la FP1, dar a rulat mașinile lui Marcus Ericsson și Felipe Nasr în a doua sesiune.
  • În procesul cu Giedo van der Garde, părțile sunt tot mai aproape de un consens. Olandezul nu va evolua în Australia, neavând superlicență. Articol aici: http://www.pitstops.ro/…/sauber-aproape-de-un-acord-cu-van…/
  • van der Garde a apărut dimineață în paddock în echipamentul lui Ericsson, luându-i-se măsurători pentru dimensiunile mașinii.
  • Monisha Kaltenborn a fost amenințată cu închisoarea și a rămas tăcută la conferința de presă a managerilor F1. Ea a negat că s-a gândit la demisie.
  • Pe circuit, Mercedes este la ani lumină în fața tuturor, Ferrari și Williams părând să fie cele mai bune echipe dintre urmăritoare. Raportul antrenamentelor, aici: http://www.pitstops.ro/…/13/mp-australiei-antrenamente-lib…/
  • Manor a trebuit să-și construiască software-ul de la zero din cauza ștergerii datelor ce a avut loc în anticiparea vânzării echipei, neputând participa în antrenamentele zilei. Echipa britanică speră să fie prezentă pe circuit sâmbătă, dar managerul Graeme Lowdon admite că problemele sunt multiple.
  • McLaren a avut de asemenea mici probleme culminând cu ieșirea în decor a lui Kevin Magnussen. Starea lui Fernando Alonso rămâne misterioasă, nimeni părând să nu știe cu exactitate ce se întâmplă cu spaniol.

The situation at Sauber is ridiculous

“I am suing the team so I can be friends with them.” This is what Giedo van der Garde seems to say through his actions. The situation at Sauber is difficult to handle, as well as delicate and downright ridiculous.

While nobody knows what will happen in Friday’s practice sessions or in Saturday’s qualifying, it is a good moment for us to imagine how things would go.

Read More

Ce se întâmplă la Sauber e ridicol

„Îmi dau în judecată echipa ca să pot să fiu prieten cu ei.” Asta pare să zică Giedo van der Garde prin acțiunile sale. Situația din cadrul echipei Sauber este dificilă de gestionat, delicată și chiar ridicolă.

Pilotul olandez și-a câștigat în instanță dreptul de a concura pentru Sauber în Australia, dar nu se știe încă dacă o va face. Marcus Ericsson și Felipe Nasr au fost trecuți pe lista oficială a cursei în timp ce Curtea Supremă obliga pe Sauber să îl lase pe van der Garde la volanul unui monopost.

În timp ce nimeni nu știe ce se va întâmpla vineri în antrenamente sau sâmbătă în calificări, ar fi un moment oportun să facem un exercițiu de imaginație.

Ești fost pilot de teste la o echipă, dar contractul tău îți permite să ataci în instanță dreptul de a fi chiar titular pentru un întreg sezon. Între timp echipa a numit alți doi piloți în locul tău și ești lăsat cu ochii în soare. Câștigi procesul și locul într-o mașină, iar unul din cei doi mai sus menționați este sacrificat.

Ești în garajul echipei sâmbătă la calificări (să presupunem că până vineri nu e timp suficient pentru a rezolva problema și nu vei rula în antrenamente). Te sui într-o mașină care nu e ajustată dimensiunilor tale exacte, dar asta trebuie să-ți fie cea mai mică grijă.

Colegii tăi de echipă – fie că sunt ingineri, mecanici, manageri sau îndeplinesc alte funcții – trebuie să te ajute să faci o treabă cât mai bună la nici 48 de ore după ce te judecai cu ei într-o luptă neprevăzută pentru dreptate. E ca și cum le-ai lua – legal, să fim înțeleși – jucăriile și apoi le-ai cere prietenește să se joace cu tine, așteptând o reacție decentă din partea lor.

Atmosfera din cadrul echipei este deja una greu de suportat, iar în cazul în care van der Garde îl va înlocui pe vreunul din cei doi nou-veniți în weekend, aceasta va fi cu adevărat periculoasă. Colaborarea și comunicarea nu ar avea cum să fie la nivelul dorit. Formula 1 este în final un sport de echipă, iar când un om se răzvrătește împotriva unui întreg colectiv ca mai apoi să dorească să fie ajutat de acesta pentru a concura la nivel înalt, ceva nu se leagă.

Într-un fel, gestul lui van der Garde poate fi privit ca fiind arogant, el cu siguranță fiind perfect conștient de ce îl așteaptă în cazul în care se va afla într-un monopost în weekend. Pe de altă parte, totul e perfect legal.

Pentru Sauber, opțiunile nu sunt prea multe. Echipa practic are trei piloți cu acte în regulă. Logica ne spune că soluția cea mai simplă e să aleagă doi dintre ei, iar cum van der Garde a făcut presiune uriașă pentru a pilota în weekend, unul dintre Ericsson și Nasr va trebui să rămână pe din afară.

Desigur, asta poate implica un nou proces similar intentat de pilotul sacrificat, iar cercul vicios este unul din care o scăpare sigură este inimaginabilă. O compensație plătită unuia dintre cei trei piloți este metoda cea mai la îndemână de a rezolva problemele, dar și aceasta este departe de a fi ușor de gestionat. Ericsson și Nasr au un suport financiar major în spatele lor, suport pe care Sauber l-ar pierde în cazul în care vreunul dintre cei doi este alungat. Ca să nu mai zicem despre compensația ce va trebui probabil plătită.

Colegul meu, Alexandru Șiclovan, a privit lucrurile din perspectivă sportivă și a analizat perioadele petrecute de cei trei în GP2, dat fiind că sunt similare ca durată. Ericsson și van der Garde au petrecut patru sezoane în seria inferioară, olandezul având rezultate ceva mai bune (4 victorii față de 3 ale suedezului, 17 clasări pe podium față de 13, iar media clasărilor 6.25 față de 10.25). Ambii au evoluat câte un sezon în Formula 1 pentru Caterham.

Amândoi sunt surclasați însă de Nasr, care în doar trei sezoane petrecute în GP2 a strâns 4 victorii și 20 de podiumuri, media clasărilor sale fiind 5.66. Faptul că brazilianul nu a concurat într-o cursă oficială în Marele Circ echilibrează însă situația (chiar dacă a rulat de 5 ori în sesiuni de antrenamente pentru Williams), iar o alegere chiar și pe acest plan este foarte dificilă de făcut.

Ferrari este furnizorul de motoare al echipei din 2010 încoace. Ar putea Scuderia să sară în ajutorul Sauber printr-o susținere financiară sau prin angajarea lui van der Garde într-un rol secundar? E posibil, dar greu de crezut. Sau poate va veni Bernie Ecclestone sau FIA cu un pachet financiar în ajutorul echipei. Cu siguranță Bernie nu ar dori să-și vadă grila de mașini redusă mai mult decât deja este.

Într-o astfel de situație nu ne rămâne decât să ne întrebăm cum a reușit o conducere a unei echipe cu tradiție în Formula 1, cu angajați mai mult decât capabili să gestioneze situații contractuale, să ajungă într-o asemenea încurcătură.

Criza este în toi la Sauber, iar Monisha Kaltenborn este în mijlocul ei, ca manager al echipei. Este posibil ca rolul ei să fie din ce în ce mai nesigur în viitorul apropiat, iar situația creată ar putea duce chiar la trista și nedorita insolvență a elvețienilor.

La Melbourne e noapte, iar întreaga situație afectează fiecare membru al anturajului Sauber, nu numai câțiva piloți. Ericsson și Nasr sunt supuși aceleiași presiuni la care este supus și van der Garde. Nici unul dintre ei nu știe dacă va avea un volan dimineață pentru antrenamente, iar noaptea cu siguranță nu va fi una liniștită pentru cei trei.

De la verdictul apelului, Sauber nu a eliberat nici un comunicat de presă, deși ipostaza în care se află este una în care ne-am aștepta la așa ceva. Probabil nici ei nu știu care e următoarea mișcare. În schimb, Curtea Supremă a anunțat că procesul va continua mâine dimineață. Înseamnă că n-o să vedem pe Sauber la antrenamente?

Timpul rămas până la cursă este scurt, dar doar el ne va da niște răspunsuri, însă toată afacerea nu face decât să ne mai ofere un exemplu al problemelor cu care se confruntă Formula 1 în epoca modernă.

* Articol apărut pe PitStops.ro *

* Disponibil și în engleză *