Curiosul caz al lui Fernando Alonso

Dacă misterul ce a înconjurat accidentul lui Fernando Alonso din Barcelona și cauzele lui erau subiecte bune de discuție până acum, lucrurile au devenit și mai confuze după conferința de presă a piloților de la Sepang, la care spaniolul a fost în centrul atenției.

Iubesc conferințele de presă. Sunt momente în care sportivii sau stafful (în cazul de față, piloții) sunt față în față cu un pluton de jurnaliști gata să execute orice mișcare greșită cu întrebări bine plasate. Diferența dintre o conferință de presă și un interviu ad-hoc este că pilotul nu poate să se ridice și să plece dacă îl pui în dificultate… Mă rog, poate, dar nu fără consecințe financiare și de altă natură.

Spusele piloților pot fi de multe ori interpretate în multe feluri sau puse în diferite contexte, fapt ce ca jurnalist te face să poți scrie texte care mai de care mai interesante și inedite, precum interpretarea unei poezii în liceu îți lăsa loc să bați câmpii cum vroia inima ta.

De aceea, conferința de presă a piloților de azi a fost așteptată cu sufletul la gură de multă lume, inclusiv de mine. Ea s-a desfășurat doar câteva ore după anunțul oficial cum că Alonso și Valtteri Bottas vor concura la Sepang după accidentări suferite recent.

Alonso, căci el este subiectul nostru principal de discuție, urma să fie interogat în amănunt de jurnaliștii prezenți vizavi de recuperarea sa, de ce simte în acest moment, de performanțele echipei, de accidentul din teste, dar în special de cauzele care au dus la acesta.

De la acea zi nefericită din Barcelona, McLaren a bâjbâit tot felul de scuze, învăluind întregul incident într-o aură misterioasă de care nu a reușit să scape. În final, dacă țin bine minte – căci la câte s-au scris despre subiect nici eu nu mai știu sigur – vântul a fost învinuit pentru ieșirea în decor a monopostului McLaren, inginerii negăsind date care să sugereze că o defecțiune a mașinii a fost la baza ei. Cert e că Alonso și-a pierdut și cunoștința în accident, spun ei.

Tot felul de zvonuri au circulat. Că spaniolul a fost electrocutat în mașină sau că la spital el nu-și mai amintea nimic din cele petrecute în ultimii 20 de ani. Au circulat și glume, unele spunând că la aflarea competivității mașinii McLaren (Jenson Button a fost ultimul pilot clasat în cursa din Australia) Alonso ar prefera să nu se mai întoarcă la volan.

Tot ce s-a scris, s-a citit, s-a declarat… Totul avea să pălească însă la conferința de presă de azi, la care Alonso s-a prezentat cu deja-cunoscuta sa barbă, ce-i drept, parcă mai puțin stufoasă ca-n săptămânile trecute. Ceilalți cinci piloți prezenți în sala improvizată de la circuit urmau să fie simplii spectatori în întreaga afacere.

Spaniolul a început prin a spune că e bucuros că se află în Malaezia și că e conștient de dificultatea sezonului care îl așteaptă la McLaren, dar că e pregătit să se bucure de weekend.

„Trebuie să fim cu picioarele pe pământ știind că nu suntem într-o poziție pe care ne-o doream. Primele curse vor fi ca niște teste pentru noi,” a spus el, calm, la un moment dat sugerând că este „unul dintre cei mai fericiți oameni din lume”.

Alonso a fost într-o formă remarcabilă la conferință. Calm, încrezător în cuvintele sale, chiar jovial – o ipostază total opusă celei la care am asistat acum două săptămâni, când Monisha Kaltenborn a fost crispată și monosilabică în ceea ce privea problemele contractuale dintre echipa manageriată de ea, Sauber, și fostul ei pilot, Giedo van der Garde. „După ultima lună pot spune că probabil sunt pilotul verificat medical cel mai mult din istorie,” a glumit spaniolul.

Lucrurile au devenit apoi serioase, iar Alonso a părut să țină să contrazică tot ce a declarat echipa sa și toate zvonurile din ultima vreme. Legat de cea mai mare bombă dintre toate, cum că acesta s-a trezit la spital vorbind italiană și crezând că este anul 1995, spaniolul a spus că nu e adevărat și că își amintește tot cu excepția unei perioade de patru ore petrecută în spital, dând chiar și ore exacte. A precizat de asemenea că nu și-a pierdut cunoștința decât după ce a ajuns la spital – sau în ambulanță, aparent nu știe nici el exact când –, datorită medicamentelor administrate.

De amintit accidentul, și-l amintește, zice Alonso, ceea ce mă face să mă întreb de ce nu a spus lucrurile astea mai din timp, lăsându-și echipa să navigheze perioada dificilă de explicații prin care a trecut recent. Motivul principal al accidentului urma să fie dezvăluit de spaniol ca fiind unul extrem de simplu, pueril de simplu, chiar.

„Am avut o problemă cu direcția în virajul 3 – s-a blocat volanul spre dreapta,” a fost explicația. Cu siguranță o asemenea problemă ar fi fost depistată instantaneu de inginerii care au analizat datele mașinii după accident, nu? NU?! Păi, aparent, nu!

Într-un pasaj în care spusele lui Alonso rezonează cu cele ale echipei, acesta a zis că datele nu au indicat acest defect al mașinii, ceea ce e curios. McLaren a aduăgat pentru etapa din Malaezia noi senzori ca măsuri suplimentare de precauție, pentru ca datele să fie cât mai detaliate. „E clar că a fost o problemă cu mașina, dar ea nu a fost găsită în date până în acest moment,” a spus spaniolul calm, ca și când viața sa nu ar putea depinde de niște date problematice care nu pot fi găsite.

Ferm pe poziție, Alonso a spus că este „0% îngrijorat” în ceea ce privește o repetare a aceleiași defecțiuni în Malaezia, negând vehement teoria oficială a echipei sale cum că mașina a fost lovită de o rafală de vânt care a cauzat ieșirea în decor. „Nici un uragan nu ar putea să miște mașina la viteza aia.” – asta mi-a adus un zâmbet tâmp pe față.

Spusele lui Alonso au fost în mare măsură contrastante, opuse chiar, declarațiilor echipei McLaren. Misterul a devenit și mai mare. Piesele acestui puzzle vor începe de-acum să se alinieze pentru a releva adevărata natură a acestui caz ciudat. Cu siguranță n-ar putea să devină și mai dubios. Nu?


* Articol apărut pe PitStops.ro *