Despre victoria lui Halep cu Jankovic

Nu țin minte să fi văzut vreun meci mai tensionat ca ăsta în ultima vreme. Nu cea mai grozavă calitate, dar Dumnezeule, câtă tensiune!

Simona Halep câștigă turneul de la Indian Wells după ce a revenit din ghearele înfrângerii în seturile doi și trei. Meci în care break-urile s-au ținut lanț și Jelena Jankovic a câștigat doar unul din ultimele nouă game-uri pe propriul serviciu, clacând moral, pierzându-se efectiv inimaginabil la schimburile de teren.

Meritul e însă al Simonei. A luptat, deși părea că i-ar fi scăpat meciul din mână în multe momente.

Două tipuri de citate care definesc meciul:

1. Halep la conferința de presă de după victoria din turul doi, când a revenit de la 0-1 la seturi de asemenea: „Mi-am promis mie că n-o să mai permit niciun alt meci în care să nu lupt până la capăt. Cel cu Makarova a fost ultimul.” Băi, da' a luptat cât pentru tot sezonul, azi. Bravo!

2. Jankovic la 5-4, servind pentru meci: „I'm FREAKING OUT!” „I'm nervous. I don't know what to do.” și Jankovic în decisiv: „I. Need. To. Hold. My. Serve.”

Indian Wells este cel mai mare turneu câștigat de Simona în carieră. Ea trece pe primul loc în Road to Singapore, clasamentul ce ia în considerare turneele jucate în 2015 (nu pe primul loc WTA).